Att sälja kläder

Den senaste veckan har det varit galet mycket på jobbet så inspirationen har varit lite låg och blogginläggen få. Men snart är semestern här med tid till att genomföra alla projekt som jag har planerat.

Samtidigt som jag har jobbat väldigt mycket så har vi rensat i garderoberna hemma vilket har lett till att vi har fått ihop en hel del kläder som av olika anledningar inte längre används. Kläder som är för små, för stora, trasiga eller som vi helt enkelt inte gillar har sorterats ut.

En del av kläderna har jag lagt ut till försäljning för att de ska kunna användas av någon annan och för att få in lite pengar på sådant som faktiskt har ett värde. Efter att ha gjort detta nu ett tag så börjar jag bli otroligt trött på att ha kontakt med köpare, kontrollera att betalning kommer in, paketera och skicka paket. Jag trodde aldrig att det skulle vara så ansträngande att sälja kläder och tror att resten av kläderna får gå till någon insamling istället. Visst är det roligt att få in en summa pengar till kontot men det känns inte riktigt värt den tid det tar. Genom att ge till välgörenhet så blir det både miljövänligt och socialt hållbart.

Hur gör ni med saker ni inte längre använder, finns det smidigare sätt att sälja än t.ex. tradera?

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Att sälja kläder

 1. Hanna skriver:

  Kanske att det finns någon loppis du kan sälja på istället. Tradera har jag slutat med för länge sedan. Det är så mycket slit för småslantar tycker jag.

 2. Händelsevis skriver:

  Gjorde precis som du i början men tröttnade också på köpare och pakethantering. Nu ger jag mest till Myrorna, det ligger på vägen till skolan så det funkar bra. Det är ju skönt att bli av med det man rensat direkt och inte vänta i veckor på att det äntligen ska bli sålt.

 3. dethallbaralivet skriver:

  Hej! Vi ska precis flytta och stor utrensning pågår, och jag lämnar allt i de här insamlingskärlen som finns lite överallt. Ids inte hålla på att sälja och packa, precis som du beskriver. Men har kompisar som sålt mycket via Tradera men också lagt mycket energi på det. Det handlar väl om hur mycket man tycker tiden är värd helt enkelt.
  /Monika

  • Verkligen, tid är också väldigt värdefullt. I många fall mer värt än det man får för kläderna. Vissa verkar ju tycka att själva säljandet är roligt också ☺

 4. belsebubba skriver:

  skänker till myrorna. ger och byter kläder med kompisar. Lämnar ibland in tjusiga kläder i secondhand butiker som säljer dem på kommission, mycket praktiskt. Det som är utslitet åker i textilåtervinningen. Tradera om jag tror det tingar ett secondhandvärde över 500 spänn(vilket inte alls ofta.)

 5. ewa28 skriver:

  Jag håller med! Pappan min är involverad i Lions. Lämnar mycket dit istället och tänker att det blir ”skänkta” pengar. Känns bra och lättare än att trixa med säljande. Säljer dock om det känns lätt.

 6. Linda skriver:

  tycker det är jätte mycket extra jobb att sälja så jag ger bort till mina vänner 🙂

Kommentera