Ekologisk fruktsallad

Firar nationaldagen med att äta fruktsallad gjord på ekologiska frukter och njuter av sommarvärmen som äntligen börjar komma.

IMG_20150606_095600

Idag var vi väldigt sugna på frukt och valde att köpa den ekologiska som fanns i butiken, vilket innebär att melonen är från Spanien och äpplet från Argentina. Dessa frukter har alltså transporterat ganska långt för att komma hem till oss.

Jag är lite kluven till om man ska undvika exotisk frukt eller inte. Självklart så är det inte speciellt ekologiskt att transportera frukt över hela världen. Men eftersom vi äter denna typ av frukt väldigt sällan och det inte finns något svenskodlat alternativ så känns det ändå okej att köpa utländsk ekologisk frukt.

Det känns extra viktigt för mig att köpa ekologiskt när jag köper frukt från andra delar av världen för att minska min miljöpåverkan och för att undvika att få i mig bekämpningsmedel. Eftersom jag oftast väljer närodlade frukter så kommer jag att njuta av min fruktsalladen även om jag vet att transporterna knappast är miljövänliga.

Hu tänker ni kring detta, köper ni exotisk frukt?

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ekologisk fruktsallad

  1. Eva Hudin skriver:

    Tack för kommentar hos mig med ryggen 🙂
    Ja, det där med ekologiskt, krav och närodlat går inte alltid ihop. Det ena kräver långa transporter, vill man ha närodlat får man kanske blunda för det ekologiska. Bananer är väl ett praktexempel, även kravbananerna har färdats långt. Nu kan man tydligen köpa ekologiskt kött från Brasilien. Det där är en djungel och man får nog göra det man själv anser det rätta. Om man velar och inte vet hur man ska göra till exempel när det gäller det vi kallas exotiska frukter som får man väl helt enkelt avstå, tänker jag. Men kaffe då? Svenskar och finnar är tydligen de största konsumenterna och ekologiskt kaffe har fraktats långt. Jag älskar kaffe! Det här är väl en så kallad samvetsfråga och jag vill inte ha dåligt samvete när jag dricker mitt kaffe.
    Bästa Hälsningar
    Eva

Kommentera