Hårvårdsprodukter

IMG_20150509_134926

Behövde köpa nytt schampo och balsam och bestämde mig för att testa något lite mer ekologiskt. Tog första bästa ur hyllan vilket blev urtekrams parfymfria serie. Efter att ha studerat innehållsförteckningen så såg jag att de innehåller sodium cocosulfate (SCS). 

Många väljer att avstå från produkter med tensiden SLS eftersom den är uttorkande för huden. Efter att ha läst lite om SCS så har jag förstått  den framställs på samma sätt som SLS och till viss del innehåller SLS. Jag behöver nog ta reda på mer om dessa ämnen innan jag väljer schampo nästa gång.

Hur gör ni, använder ni produkter med SLS/SCS? 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hårvårdsprodukter

  1. Hillevi skriver:

    Om hårtvätt… ja… själv använde jag bikarbonat som tvättmedel och sköljde med lavendeltoppad äppelciderinäger under ett år sådär. Sen tittade jag på mina underbara djur, som aldrig badas och provade själv. Ett par veckor var det inte så roligt: ”Måste tvätta!” men sen så blev det någon slags balans. Numera har jag ett hår som ständigt kommenteras: ”Oj, vad glansigt, men… åh, vad använder du för produkter…” och jag klipper och klipper för det växer som gräs.

    Nå… alla hårtyper passar nog inte för detta men för mig var det guld. Varje vecka masserar jag in kokosolja med lavendelessens och den doften älskar jag! 🙂

    Tack för ditt tips om vinbärsremmar, det ska jag minsann prova!

    • Så spännande det låter att inte tvätta håret och låta det komma i balans. Har inte riktigt kommit så långt att jag vågar testa något sådant men det kanske är ett projekt för semestern ☺Hur gör du med resten av kroppen, använder du tvål och andra rengöringsprodukter?

Kommentera