Jordnötsgodis

Nu är det äntligen semester, som jag har längtat till att få tid till att vila och hitta inspiration till annat än jobbet. Det är så mycket som jag vill hinna med att göra samtidigt som jag vill hinna med att göra ingenting!

Idag har jag bakat jordnötsgodis som blev himmelskt goda och gick väldigt snabbt att göra.

IMG_20150621_174105

Ingredienser:

Lager 1: 6 msk kokosolja, 5 msk kakao, 6 msk honung eller agave, 4 msk jordnötssmör

Lager 2: 3 msk jordnötssmör, 1 msk honung eller agave, 1 msk kokosolja

Gör så här: Smält kokosolja och honung i en kastrull på låg värme. Tillsätt kakao och jordnötssmör och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en burk klädd med bakplåtspapper och ställ i kylskåp ca 30 minuter. När kakan stelnat gör du lager 2 genom att smälta kokosolja, honung och jordnötssmör på låg värme och häller smeten över kakan, ha gärna på lite flingsalt. Låt stelna i kylskåp, skär upp i bitar och ät 🙂

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jordnötsgodis

  1. Lina skriver:

    Ohh, vad gott! Nu är jag förvisso allergisk mot jordnötter men ska absolut testa detta med mandelsmör!! Idag, bums 🙂

  2. Hemkära Hanna skriver:

    Det tar en tid att hitta den där balansen men den brukar infinna sig.
    Dina godisbitar ser supersmarriga ut!

  3. sandra skriver:

    Alltså det här verkar vara både enkelt och gott, vilket toppenrecept!

Kommentera