Kopparskrubbare

Ibland så behöver man något för att göra rent kastruller och då känns svinto som en ganska onödig produkt. Inte för att svino i sig är speciellt icke miljövänlig utan mer för att man använder den en gång och sedan kastar bort den. Det känns som resursslöseri att inte kunna återanvända en produkt.

Vi har därför testat att använda en kopparskrubbare som är en boll av fina koppartrådar, eftersom koppar är en mjuk metall så orsakar den inte repor.

IMG_20150519_181926

 

Hittills är vi väldigt nöjda, den fungerar väldigt bra att göra rent med och det känns bra att slippa använda rengöringsprodukter i onödan. Även kastruller som har blivit riktigt brända har vi lyckats få rent.

IMG_20150519_181852

 

När kopparskrubbaren blir alltför smutsig så kan den tvättas i tvättmaskin.

Jag gillar verkligen produkter som kan återanvändas, är det någon som har tips på andra produkter som går att byta ut på detta sätt?

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Kopparskrubbare

 1. Mamma C skriver:

  Låter som en väldigt bra grej det där
  Mamma C

 2. Händelsevis skriver:

  Dessutom är de ju vackra! Särskilt i jämförelse med svinto 🙂
  Jobbar på att ersätta vår vaskskrapa med en kokosnöt, såg tipset på Ihearteco. Tror det kan funka. Har ni någon smart plan för vaskskrapa annars?

 3. enstilnu skriver:

  När jag var liten minns jag att min mamma alltid la den gamla telefonkatalogen under vasken sen rev vi sidor ur den när något skulle tas upp ur vasken. Det tricket är ju lite svårare idag när man använder hitta.se ?

Kommentera