Plaster i barnrummet

Just nu så håller jag på och lär mig mer om olika plaster och deras hälso- och miljöpåverkan. Det är mycket att läsa om och det finns många olika plaster att ta ställning till. Redan nu har jag bestämt mig för att rensa ut vissa leksaker från dotterns rum.

Jag har valt att ta bort ärvda plastleksaker som är tillverkade för 2013 eftersom mängden av vissa ftalater som får finnas i leksaker begränsades kraftigt då. Ftalater är en grupp ämnen som används som mjukgörare i plaster och flera är bevisat hormonstörande. Jag har också rensat ut en del nyare leksaker som känns väldigt plastiga och klibbiga att ta på. Även om de inte innehåller de allra farligaste ftalaterna så vill jag ändå inte att min dotter ska äta på dem.

När jag har lärt mig mer om alla olika plaster som finns kommer jag säkert att rensa mer men detta känns som en bra början.Hur gör ni med barnens leksaker, har ni tips på bra alternativ till alla plastleksaker?

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Plaster i barnrummet

 1. choicesbyannie skriver:

  Här har vi rensat ut alla mjuka plastleksaker. Vi ha behållt Duplo och Lego då de anses om en plast som är ”lite” bättre. Annars kör vi hårt med Brio- tågen här hemma. Sen jag började lära mig mer om plaster och dess negativa inverkan på vår kropp så har leksaksberget krymp rejält. Nu mer önskar vi oss upplevelser i julklapp och födelsedagspresenter istället för leksaker till barnen. Något vi är helnöjda med.

  Men sen som med allt annat, det behöver inte gå till överdrift men man kan börja tänka efter. Alla kan inte göra allt men vi kan alla göra något.

  Fin kväll till dig och tack för kommentaren inne hos mig.
  //Annie

  • Tack det samma, roligt att du tittar in och kommenterar. Det är en väldigt bra idé att önska sig upplevelser istället för saker, det blir lätt alldeles för mycket. Då kan man dessutom själv köpa några väl valda leksaker som uppfyller alla miljökrav 🙂

Kommentera